A pihentető olvasás

2020. május 21.

Az anyák tudják, mi mindenre lehet felhasználni azt az időt, amíg a babák alszanak. A legtöbbször ilyenkor végzik el a házimunkát. Azonban mi most arra ösztönözzük az anyákat, hogy hagyják egy kicsit a tennivalókat és csináljanak maguknak egy mai divatos szóhasználattal élve „énidőt”, és például olvassanak.

Kényelmesen foglaljunk helyet a nappaliban, vegyük elő kedvenc magazinjainkat és böngésszünk a kedvünkre való témák közül. A rövid cikkek olvasását bármikor megszakíthatjuk, és később újra elővehetjük kedvenc magazinjainkat.

Az ősz beköszöntével érdemes áttekinteni a családi gardróbot, szülők és a gyerekek ruhatárára is ráférhet a felújítás. A legtöbb magazin tartalmaz hasznos és praktikus divat tippeket a szezonváltásra.

Ezen kívül ne hagyjuk ki a program ajánlókat sem! Nézzük meg, hogy milyen újdonságokat láthatunk a mozikban, színházakban, a könyvesboltok polcain. Megtervezhetjük a következő közös családi kirándulást is, ugyanis számos már kipróbált és jól bevált kirándulóhelyet találhatunk az újságokban.

Nem kell nagydobra verni, de ránk fér egy kis sztárpletyka, hiszen olyan jó olvasni, hogy a hírességek is csak esendő emberek, mint mi!

Az őszi évszakváltás nemcsak a ruhatárunkat érinti, de otthonunkon is érdemes változtatni, hiszen az ősz színei nem csupán a ruháinkon mutatnak jól. Vásároljunk pár mutatós kiegészítőt magunknak, nézzünk ki az újságokból pár lakberendezési tárgyat, ami jól mutatna nálunk is.

Ha jut idő hosszabb olvasásra, vegyünk elő egy régen olvasott, kedvenc regényt, vagy vásároljunk egy új könyvet. Nem szégyen, hogy ilyenkor inkább a könnyed irodalom felé húz a szívünk, nyugodtan vegyünk a kezünkbe szerelmes regényt vagy krimit, épp, ami jól esik. Akár egy mozifilm könyvváltozatát is megvásárolhatjuk, így ha nem jutottunk el a filmet megnézni, akkor is tudni fogjuk, miről beszélgetnek gyermektelen barátaink.

Ne felejtsük el, hogy olvasni és tájékozottnak lenni kikapcsolódásként sem utolsó dolog!