Én idő anyának

2018. július 15.

A legtöbb anya vágyik arra, hogy egy kis időre csak magára figyelhessen, pihenhessen. A kikapcsolódás egyik formája, ha bevonulunk a fürdőszobába, és veszünk egy jó meleg fürdőt. Ez lehet sóterápia, aromafürdő, habfürdő, a lényeg, hogy egy kicsit kényeztessük magunkat.

A sófürdő a lazításon kívül serkenti a vérkeringést, nyugtató, lazító hatású, és segíti a méregtelenítést. Csökkenti az izomfájdalmakat, például ha egyoldalon cipeljük a kicsi gyereket, mert az gyakran felkéredzkedik, előfordulhat, hogy megfájdul a csípőnk, derekunk, hátunk. Emellett a gyulladásos megbetegedésekre, nőgyógyászati problémákra is jó egy finom sófürdő.

Egy hagyományos fürdő vizet von el a bőrből, míg a só épp, hogy megköti azt, természetes védőréteget alakít ki, így megvéd a kiszáradás ellen. Választhatjuk a himalája sót, a tengerit vagy a híres parádi sót, mindnek csodálatos hatása van. Amennyiben nem speciális problémára, hanem csupán az ellazulás kedvéért vennénk egy finom sófürdőt, akkor váltogassuk a különböző termékeket.

A habfürdő nagyszerűségét a finom, illatos hab adja, amiben olyan jó érzés elmerülni. Lámpa helyett világítsunk mécsessel vagy olvassunk a kádban, ha kedvünk tartja. Kapható illóolajos, csillámos, és különleges összetevőket tartalmazó habfürdő, mi most csak párat ajánlunk az édesanyák figyelmébe.

Válasszunk különleges illatú terméket. Például egy csokis-narancsos habfürdőben elmerülni igazi élvezet, többféle érzékünkre hat egyszerre, extra kalóriák nélkül. Kiváló választás lehet egy krémes kockákból álló fürdőbomba is, ami táplálja a bőrt.

Ha az érzékeinkre hatnánk, válasszunk illóolajos aromafürdőt. A levendula, a kamilla, a citromfű vagy az ilang-ilang segít ellazulni, elaludni. Célszerű esti, lefekvés előtti fürdőzéshez választani ezeket az összetevőket, akár keverhetjük is őket.

Egy reggeli, frissítő fürdőhöz használjunk borsmentát, eukaliptuszt, rozmaringot, fenyőt vagy kakukkfű illóolajat.

Bőrápoláshoz a cickafark vagy a zabszalma ajánlott, míg az ízületi panaszokra a fenyőt válasszuk.

Illóolajból 5-10 cseppet adjunk tusfürdőhöz vagy tejhez, keverjük össze, és úgy adjuk a vízhez. 20-30 percig fürdőzzünk, közben hallgassunk zenét, olvassunk, relaxáljunk.

Egy baba születésekor sokszor gondot okoz, hogy átmenetileg vagy tartósan elvész a női-férfi intimitás a szülőszerep miatt. Annak érdekében, hogy megtartsuk az egyensúlyt a szerepek között, időnként a házaspároknak szakítaniuk kell időt egymásra is, amikor a gyerek nélkül, kettesben töltenek el valamennyi időt. Egy baba mellett is megvalósulhat mindez, például ha közel vannak a nagyszülők, és akár egy finom páros fürdő is megadhatja a szükséges intimitást a párok számára.

Visszahívást kérek

Visszahívást kérek

Amennyiben termékeinkről szeretne felvilágosítást kérni, kérjen kollégáinktól visszahívást!