Lakásunk kibővítése, átalakítása

2020. szeptember 16.

Kisgyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Már tudjuk, hogy teljesen helytálló a közmondás. Igaz, hogy nekünk, édesanyáknak csoda a gyermekáldás, de egyúttal életre szóló édes feladat, felelősség, melynek anyagi vonzata is van. Ahogy cseperedik gyerekünk, egyre nőnek a kiadásaink is. Otthonunk csinosítása, megújítása, korszerűsítése, bővítése minden életszakaszban aktuális kérdés. Ha időben felkészülünk erre, és mellette kihasználjuk az igénybe vehető állami támogatást is, lényegesen megkönnyíthetjük életünket és a pénztárcánkat is megóvhatjuk.

Ha már van gyermeked, tapasztaltad; ha tervezed, vagy épp a babavárás gyönyörű napjait éled, akkor pedig épp aktuális: hogyan is rendezzem be a babám szobáját?

Válasszunk le a hálószobából egy részt, vagy adjuk át azt születendő gyerekünknek? Milyen színű legyen a fal? Milyen mese figurás tapétát vegyünk? Kell-e redőny és szúnyogháló az ablakra... Ki kellene cserélni a zuhanytálcát kádra, nem? És ez még csak pár példa. Ezen időszak velejárója otthonunk felújítása: ha más nem, csak minimális festésre, esetleg parkettacserére szükség lesz. A megnövekedett költségek miatt nem árt gondolnunk arra, hogy az otthonunkra fordított kiadásokat hogyan tudjuk csökkenteni. Hiszen minden forintot szívesebben költünk inkább gyerekünkre. Mindezt egy korszerűsítéssel könnyen elérhetjük. Elég magas rezsiköltséget tudunk megspórolni egy egyszeri nagyobb beruházással, például ha nyílászáróinkat modernizáljuk, vagy fűtésünket korszerűsítjük.

Csak úgy repül az idő, és gyereked már kúszik-mászik. Az új parkettán? Mindent meglát, megfog, no meg eltör, vagy elront. Észre sem veszed, de már össze is maszatolta, majd rajzolta a falat, a konyhabútort. A mozgásigénnyel együtt fejlődik a térigénye, így egy nap azt vesszük észre, hogy a lakásunk „összement”. Kiváltképp, ha csatlakoznak hozzá tesók is. A kisebb érkezésével nemcsak a kiságyát, hanem a családban betöltött eddigi pozícióját is elveszíti, így jogos az igény egy újabb, saját szobára. Szerencsénk van, ha mindezt egy bővítéssel orvosolni tudjuk. De ha társasházban laksz, ez nehezen kivitelezhető. Így jogosan felmerülhet, hogy esetleg ingatlanunkat egy nagyobb otthonra, vagy családi házra cseréljük. Ha ennek költségére nem vagyunk előre felkészülve, akkor ez sok család esetében egy nagyon nehéz döntés. Kötelezzük el magunkat egy hosszú távú hitelre? Mindezt magas kamatra? Tudjuk vállalni a havi magas törlesztő részlet fizetését? Igen, ez egy nehéz, komoly döntés. Ezért is célszerű ezekre előre felkészülni, hogy ha eljön az idő, ne nyomasztó teherként éljünk meg egy új, nagyobb családi otthon vásárlását, hanem igazi örömként, mérföldkőként családunk életében.

Ha most nem is hiszed el, de gyereked egykettőre nagykorú lesz. Kezdetét veszi az önállósodás időszaka. Ha még benne nem is fogalmazódik meg, hogy elhagyja a kényelmes, megszokott otthont, ahol Anya főz-mos rá, bennünk erősen érik a gondolat, hogy hogyan indítsuk el az önálló életben. Hova költözik? Miből vesz lakást? Menjen albérletbe? Ha rendszeres, kényelmes összegű havi befizetésekkel elkezdünk számára megtakarítani, felnőttkorára biztosítani tudjuk az első lakáshoz szükséges önerőt. Meglátod, hosszú távon ez a megoldás sokkal jobban megtérül; és ha az Aegon Jövőtervező megtakarítási célú életbiztosítást választod, a megtakarításon túl, az életbiztosítás és a különböző kiegészítő biztosítások előnyeit is élvezheted.

Ha időben kezdünk el takarékoskodni, akkor a jövőben nem kell tartanunk az otthonunkra fordítandó, akár nagyobb összegű, nem várt költségektől!

Ha többet szeretnél megtudni az Aegon Jövőtervező megtakarítási célú életbiztosításról, kérj visszahívást szakképzett tanácsadóinktól, akik országszerte szívesen állnak rendelkezésedre!

Visszahívást kérek

Visszahívást kérek!

Amennyiben termékeinkről szeretnél felvilágosítást kérni, kérj kollégáinktól visszahívást!