A legjobb hazai tematikus játszóterek

2018. július 11.

Itt a nyár, töltsünk minél több időt a szabadban, például az ország számos pontján megtalálható tematikus játszóterek egyikén. Mutatjuk a legjobbakat!

A tematikus játszóterek egy-egy ismert mese vagy téma köré épülnek. Ha van gyermekünknek kedvenc mesehőse, keressük fel a hozzá kapcsolódó játszóteret. Biztonságos környezetben, jó levegőn töltheti a család az egész napot.

Fővárosi játszóterek

Rumini játszótér

Az 1. kerületben, a Mária téren található játszótér a gyerekek egyik kedvenc regénye, a Rumini alapján épült fel. Itt a Szélkirálynő, egy ágyús-csúszdás-függőhidas vár, és az egyik falon egy 8 méter magas Rumini illusztráció található.

Pom-pom játszótér

Szintén az 1. kerületben, a Naphegy téren található játszótéren a Pom-pom játszótér, ahol megtaláljuk Picúrt, Gombóc Artúrt és Festéktüsszentő Hapci Benőt is.

Cerka-firka Játszótér

A Gellért-hegyen mintha valaki kiborított volna egy óriási ceruzatartót: mindenfelé hevernek a színes ceruzák. Közben a gyerekek jókat mászhatnak. Mókuskerék, hinta, trambulin is várja az ide látogatókat.

Vuk játszótér

Szintén a Gellért-hegyen található, a Szertes utca – Bérc utca sarkán. A játszótéren az ismert mese figurái köszönnek vissza, játszhatunk a rókalyukban, találkozhatunk Unkával, Szúval és Vahúrral is.

Margaréta játszótér

A 12. kerületben, a Polgármesteri Hivatal mögött található ez a játszótér. Forgós, rugós játékok, csúszda – minden van itt, hogy a gyerekek jól érezzék magukat.

Vidéki tematikus játszóterek

Veszprém – A part alatt játszótér

Az A part alatt – népmesék játszótéren az ismert versike sorai elevenednek meg az eszközökben. Itt van a kévét kötő szúnyog, mint egyensúlyozó hinta, van róka és szamár alakú rugós játék, a malomból lehet lecsúszdázni, a szekérre pedig felmászhatnak a gyerekek. A kemence is megtalálható, ahol sülnek a kenyerek.

Balatonfüred – Helka és Kelén játszótér

Nyulász Péter Helka című kötete ihlette a balatoni játszótér alkotóit. Több intenzív mozgásos játék és egy hajó eleveníti meg a Balaton hullámait. A rengeteget a hálós mászóka jelképezi, a várkastély és a kéttornyos játszóházikó pedig Helka és Kelén találkozásának helyszínei. A bejáratnál a két főhős fából faragott szobra áll.

Hollókő – Holló Janó játszótér

A népmese a bejáratnál olvasható, így aki nem ismeri a történetet, az is hamar otthonosan mozog az eszközök között. Van itt óriási trón, kívánságot teljesítő aranyhal csúszda, egymást kötélhíddal összekötő falusi házak.